top of page

MUDr. Aleš Bohuslav

MUDr. Zdenka Karpíšková

Na jaře roku 2008 jsem úspěšně zakončil studium na Lékařské Fakultě v Plzni Univerzity Karlovy v Praze. Byl jsem jedním z posledních zubařů, kteří ještě byli otitulováni "MUDr.".

Po slavnostím zakončení studia 
jsem nastoupil do rodinné ordinace ve Stříbře, kde jsem začal měnit teorii v praxi. Jelikož pracuji na obvodě, musím řešit zubní problémy všeho druhu. Nelze se tedy specializovat pouze na jednu oblast stomatologie. 

V roce 2013 jsem nastoupil ještě na částečný úvazek do nově vznikající moderní ordinace v Černošicích u Prahy. Zde jsem pracoval 2 a půl roku a měl jsem tak možnost získat jiný pohled na obor stomatologie a vyzkoušet si i jiné postupy při ošetření. V současné době jsem zpět na celý úvazek 
ve své vlastní ordinaci ve Stříbře. 

Abych neusnul na vavřínech a držel tak krok s vývojem, jezdím pravidelně na školení, kde nás nabijou vědomostmi a i potřebným optimismem při práci. Na trhu se stále objevují nové materiály a přístroje a s tím i 
občas přichází nové postupy, je proto důležité být neustále v obraze. 

Na mé práci mě nejvíce naplňuje, když mohu pomoci pacientovi s jeho problémem. Největší odměna je ten výraz v pacientově tváři, když si 
naostro vyzkouší svoje "nové zuby" a vše je tak, jak má být. 

Iva Zezulová, DiS.

Jsem dentální hygienistka. Spousta lidí stále netuší, co dentální hygiena v oridnaci obnáší - v lepším případě, si myslí, že jsem zubař, není tomu tak :-)


Vystudovala jsem Soukromou vyšší odbornou školu zdravotnickou pro dentální hygienistky v Praze - pro nás z oboru tzv. Sekaninka. Rok po škole jsem působila v ordinacích v Praze a v Mělníce. Momentálně vás mohu ošetřit v mé ordinaci v Tachově a případně ve Stříbře u MUDr.Bohuslavové a MUDr. Bohuslava, kde působím již čtvrtým rokem.

 

Mou snahou je vyčistit chrup od veškerých nečistot, které ústa nabízejí. A naučit čistit každého, kdo mou ordinací projde. Uvědomme si, že u čištění zubů vše začíná a končí. Jak zubní kaz, tak zubní kámen jsou největšími strašáky na prevencích u zubního lékaře - choďte na dentální hygienu a nebudete se u zubaře bát.

Na blog píši z jednoho prostého důvodu - přitáhnout zájem obyvatel našeho kraje k ústní hygieně, k její prevenci a k vymazání jakýchkoliv nesmyslných blábolů o dutině ústní (víte, že parodontóza opravdu není dědičná?), které se lidmi nesou již dlouhá léta.
 

preventivní prohlídka

Jsem zubní lékařka.

Promovala jsem v roce 2003 na lékařské fakultě v Plzni, obor Stomatologie. Do roku 2007 jsem získávala zkušenosti v zubním centru v Plzni a od té doby působím na poliklinice v Tachově - nejprve coby zaměstnanec polikliniky a od října 2014 ve vlastní ordinaci. V roce 2012 jsem absolvovala profesní zkoušku a následně průběžně přednášela na České stomatologické komoře v Praze absolventům oboru Zubní lékařství v rámci postgraduálního vzdělávání až do založení vlastní praxe v Tachově. Vzdělání zubního lékaře není nikdy ukončeno: navštěvuji teoretická školení, praktické kurzy, kongresy, diskuze s kolegy… Stomatologie mě neskutečně baví!

 

Snažím se dělat bezbolestnou, kvalitní, funkční, srozumitelnou a krásnou zubařinu, ze které má radost můj klient i já, a za svou práci ručím.

 

Proč píšu blog? …Jedna z nejzásadnějších vět (týkající se snad jakékoli ldské činnosti), jaké jsem kdy zaslechla, byla: “Tell them the story!”…”Vtáhněte je do děje!”  A o to mi jde. Vtáhnout Vás do děje příběhu Vašich zubů. Umožnit Vám porozumět tomu, co se v příběhu děje či může dít a umožnit Vám aktivně do něj zasahovat. Nenechat se vláčet okolnostmi. Nenechat si lhát, nenechat se balamutit. Umožnit Vám sehrát rozhodující úlohu. Vy máte hlavní roli a my (=zubaři, hygienistky, laboranti…) nemáme právo schovávat se za oponu falešných “tajemství svěřených pouze odborníkům”. Nejste loutka a za nitky netahá zubař ani genetika. Vy jste hvězda svého příběhu a Vaše zuby jsou moje vášeň. Pojďme si společně projít různé scénáře, povím Vám všechno, co vím. Co je drama, co je “slaďák”, co zavání hororem, co nás dovede k happy endu… Kterou roli se rozhodnete hrát, je čistě na Vás. Pojďme… Otevřete ústa, prosím!

Zdenek_web_edited.jpg

MDDr. Zdeněk Brachtel

Pracuji jako zubní lékař ve své ordinaci v Tachově. Po čtyřech letech praxe v Neratovicích a Praze jsem se vrátil zpět do rodného města, kde se snažím zúročit získané zkušenosti.

 

Promoval jsem v roce 2012 na lékařské fakultě v Plzni, obor Zubní lékařství. Poté jsem pracoval ve dvou zubních ordinacích v Praze a na klinice Adonis Dental v Neratovicich. V březnu 2016 jsem otevřel svoji ordinaci na poliklinice v Tachově.

 

Svým pacientům se snažím dokázat, že zubní ošetření nemusí být hororovým zážitkem, a že většinu výkonů v zubní ordinaci lze zvládnout bezbolestně.

 

Svými příspěvky na tomto blogu se budu snažit běžné populaci nastínit problematiku zubního lékařství, budu se zde snažit pomocí obrázků a fotografií vysvětlit jednotlivé postupy, které v ordinaci používám a také obhájit ceny, které jednotlivé výkony mají.

zubní lůžko

fluoridy

krček zubu

protéza

ústní voda

dáseň

air-flow

zubní pasta

bakterie

sklovina

bělení zubů

kořenový kanálek

zubní kartáček

solokartáček

můstek

zánět dásní

dentální hygiena

implantát

plomba

Dentální hygiena

zubní kaz

parodontóza

Preventivní prohlídka

Mezizubní kartáček

zubní kámen

zubař

krček zubu

rentgen

parodontální kapsa

čištění zubů

endodoncie

leštění zubů

ordinace

amalgám

čelist

demineralizace

Skloionomer

zubní pohotovost

Sonický kartáček

opg

furkace

zrcátko

bottom of page